Wat heeft hondenlogica te bieden?

aanschaf begeleiding

De keuze is gemaakt, er komt een hond, maar wat voor hond?

Welk ras of toch een kruising? Een pup of oudere hond?  

Bij de keuze uit het oerwoud van hondenrassen asielhond of een pup en niet te vergeten alle internetopties willen wij u graag assisteren. Onze kennis van de verschillende rassen en kruisingen is uitgebreid. Naast uiterlijk en gezondheid, kijken wij naar gedrag en aanleg. We gaan altijd na waar de hond voor is gefokt en waar is hij dus op is geselecteerd. Vervolgens gaan we kijken of deze kenmerken passen in het beeld van de toekomstige hondeneigenaar.

 

"Uiterlijk went, karakter nooit."

 

opvoeding

Socialisatieles

 

U heeft zojuist een pup in huis of er komt binnenkort een pup aan. Wat nu?

 

Ik ga u vertellen en laten zien hoe u uw pupje het beste  kunt voorbereiden op de wereld buiten de veiligheid van het nest.

Hoe kunt u uw pup het beste leren omgaan met nieuwe dingen en geluiden. Hoe gaat u om met mensen op straat, de baby en noem zo maar op.

 

Ik kom bij u aan huis zodat ik de situatie thuis kan bekijken en u tips kan geven die gelden voor uw situatie. Zindelijkheid komt aan de orde en zaken waar u tegenaan bent gelopen.

 

Cursus gehoorzaamheid

 

Honden leren al op jonge leeftijd of hun gedrag ergens toe leidt of dat het hen niets oplevert.

Het gedrag dat vertoont wordt waar iets aangenaams op volgt, bv hond trekt aan de lijn en komt daardoor bij dat leuke hondje, zal vaker worden herhaald, het werkte immers. Hond gromt en u stopt met borstelen enz enz.

 

De cursus gehoorzaamheid is volledig gebaseerd op de praktijksituaties die u dagelijks meemaakt. Van het wandelen zonder trekken tot het knippen van de nageltjes. Van het negeren van fietsers en wandelaars tot het komen als u hem roept.

 

De cursus vindt plaats op locatie naar wens en is bedoeld voor honden vanaf ongeveer 12 weken. Heeft u een jongere pup dan raad ik u een socialisatieles aan.

Honden die de pup leeftijd zijn gepasseerd waarbij training nog gewenst is passen ook heel goed in het concept van Hondenlogica, waar alle lessen op individuele basis zijn.


Cursus schapendrijven

Schapendrijven is een geweldige hobby.

 

Het trainen is erop gericht om de hond vanuit zijn aangeboren aanleg ervaring op te laten doen.

De hond krijgt de gelegenheid zich te ontwikkelingen zonder dat hij hierin door een overmaat aan commando's wordt geremd. Diervriendelijkheid en plezier staan hierbij voorop.

Als de hond een rustige werkwijze heeft ontwikkeld, kan er eventueel getraind worden op het deelnemen aan een wedstrijd. We gaan het hele jaar door met trainen. De schapen worden veel gewisseld zodat ze voldoende rust krijgen. We werken met Skuddeschapen en Drentse heideschapen.

 

Hondenlogica maakt gebruik van een locatie in Laren en mag ook trainingen geven op het Landgoed Huis te Maarn.

 

Heeft u een hond die geschikt is voor het werken met schapen dan kunt u een proefles aanvragen.